maanantai 21. toukokuuta 2012

Tonyn kanssa voittajaan?

Hiukan masennuin eilisestä tokokokeesta Onnin osalta :( Tuntuu jotenkin niin mahdottomalta urakalta lähteä korjaamaan tuota viretilaa ts. saada vinkuminen kokeessa loppumaan. Varsinkin kun kotona sitä ei esiinny... Pitää mennä vähintään treenikentälle, että sen saa aikaiseksi. Ja toisaalta, omat keinot tuntuvat loppuneen. Aloin sitten miettimään jo "epätoivoisena", että mitä jos me vielä yritettäisiinkin Tonyn kanssa voittaja-luokkaa :) Olin kyllä taas jo päättänyt vakaasti, että avoimesta emme jatka eteenpäin, mutta jos nyt vaan jossittelisi, että mitä kaikkea sitä pitäisi Tonylle opettaa...

Tonyn oppimiskyvyssähän ei ole mitään vikaa, päinvastoin Tony on erittäin älykäs terrieri ja oppii asioita melkein vain katsomalla :) Se mikä on sitten se ongelma, on motivaation yllä pitäminen kokeessa, kun palkkaa ei tule... Mutta ehkä siihenkin saisi konstit keksittyä, Tonylla voisi hyvinkin toimia palkkarasia kentän laidalla ;) Täytyy kokeilla. No, sitten sitä liikekohtaista pohdintaa:

- paikalla makaaminen: ei ongelmia :)
- seuraaminen: jätättää kun ei tule palkkaa, toki jätättäminen on vähentynyt. Seuraa kyllä, mutta ei kaikista tiiviimmin. Käännöksiä pitäisi opetella paremmiksi ja peruuttaminen ottaa ohjelmaan.
- istuminen: ei ongelmia, testattu :)
- luoksetulo: jaa-a, vauhdista ei kyllä jää, mutta pysäytykset on varmasti vähän niin ja näin. En ole hirveästi panostanut edes avoimen luokan pysäytykseen, joten tätä pitäisi kyllä treenata. En usko, että maahanmeno uutena tuottaisi ongelmia, kunhan koira vain pysähtyy.
- ruutu: muutaman kerran ottanut tätä Tonyn kanssa, ruutunauhan yli pitää hypätä ;) Osaa kyllä eteenpäin lähettämisen eli voisi oppia helpostikin alustan ja naksun kanssa.
- hyppynouto: muuten kyllä, mutta se palautus...
- metallinouto: ei suostu ottamaan metallia suuhun kuin pikaisesti eli vaatisi töitä.
- tunnari: ei olla otettu koskaan, pureskeleekohan kaikki palasiksi?
- kaukokäskyt: ei olla treenattu seisomista, mutta oppi avoimen liikkeenvaihdotkin vain katsomalla Onnia, että ei olisi varmasti mahdotonta...

Jaa-a, kyllähän meillä voisi olla toivoakin :) Vaatisi vain työtä ja kärsivällisyyttä ohjaajalta. Täytyy pohdiskella vielä asiaa, aikaahan meillä vielä on, koska kyllä me se yksi AVO1 vielä käydään metsästämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti