sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tokoa ja viretilaa

Sunnuntaina oli sitten ohjelmassa toko-kokeet kotikentällä. Poikkeuksellisesti minuun iski jännitys jo edellisenä iltana! Onneksi se helpottui, kun pääsin koepaikalle.

Ensimmäisenä oli ohjelmassa Tonyn kanssa avoin luokka. En hirveästi viritellyt Tonya ennen koetta, jottei kierrokset nouse liian korkealle paikalla makuuseen. Tässä sitten meidän rivi ja kommentit:

Paikalla makaaminen 10: Tonyn bravyyri nykyään :) Tony sai olla myös häiriökoirana EVL:ssä ja suoriutui siellä hienommin kuin varsinainen kilpailija vaikka me ei olla istumista edes treenattu, mutta paikallaolo, mikä paikallaolo Tonyn mielestä.

Seuraaminen 7: no joo, ei kehumista, mutta ei pahinta mahdollista kengurua...

Maahanmeno 8: jäi nuuskimaan alkuseuraamisessa... mutta kun sain koiran mukaan, niin maahanmeno oli nopea ja loppuosa täydellinen.

Luoksetulo 7: ei pysähtynyt ensimmäisellä, mutta toisella sentään pysähtyi!

Seisominen 7: seuraaminen oli taas haahuilua... Seisominen ja loppu muistaakseni ok.

Nouto 8: Tonyn ennätyspisteet noudosta :) Lähti vauhdilla noutamaan eikä pureskellut (otin keskikokoisen kapula haettavaksi ;) ). Ei meinannut tuoda kapulaa sivulle, jouduin sanomaan sivulle-käskyn.

Kauko-ohjaus 10: täydellinen :)

Estehyppy 8: hyppäsi ensimmäisellä käskyllä yli ja istui heti käskystä, mutta vaati kaksi käskyä takaisin tuloon.

Kokonaisvaikutus 10: :)

Tuomarina Ilkka Sten, pisteitä yhteenä 167 eli tulokseksi AVO1 ja sijoitus vielä suureksi ihmetykseksi 3/9! Nyt puuttuisi enää yksi 1-tulos koulutustunnuksesta... :)

Sitten meidän pikku-piippari Onni... Viretila on taas aivan väärä :( Enkä tiedä miten sitä saisi laskettua normaalille tasolle, sillä tiedän Onnin osaavan kaikki liikkeet, mutta että ne pystyisi tekemään koetilanteessa on sitten toinen asia. Masentavaa :( No tässä kuitenkin pisteet ja kootut selitykset:

Paikalla makaaminen 10: Onni kyllä piippasi alussa, mutta joko tuomari ei sitä kuullut tai välittänyt joten :)

Seuraaminen 7: tyypillistä koeseuraamista eli haahuilua ja ainakin yksi perusasento jäi puuttumaan. Lisäksi piippailua askelsiirtymissä.

Istuminen 0: varmat pisteet Onni päätti nollata seisomalla :( Ja niin kuin minä luulin, että tämä me osataan...

Luoksetulo 6: Ei pysähtynyt ensimmäiseen seisomiseen, pysähtyi vasta toisella käskyllä maahan-merkin kohdalla ja meni sitten seiso-käskyllä maahan... Ei ihan läpijuoksu, mutta ei tähän hirveän tyytyväinen voi olla.

Ruutu 10: virittelin Onnia ruutuun sanomalla "missä ruutu", ensin ei oikein reagoinut tähän, mutta sitten yllättäin koko koiran ryhti parani eli ruutu oli bongattu. Toki minä ehdin jo ajatella, että mikähän haju siellä päin on ja kuinkahan paljon sitä mennään ruudusta yli... Onneksi olin väärässä! Eli Onni meni loistavalla vauhdilla ruutuun syvälle, pysähtyi heti käskystä ja meni ensimmäisellä (ihme!!) käskyllä maahan. Ja kun minä liikuin, niin Onni pysyi paikalla ruudussa ja tuli vasta käskystä seuraamiseen. JESS, kyllä me jotain ollaan opittu! :)

Hyppynouto 10: täydellinen pientä piippausta lukuun ottamatta :)

Metallinouto 9,5: muuten täydellinen, mutta luovutusasento jäi vähän liian taakse.

Tunnistusnouto 0: viretila, viretila... :( Voi sitä piippailun määrää ja liikkumista ennen etsimistä (pyörähti siis minun eteen, kun vain minun piti kääntyä) eli arvattavissahan se nolla oli. Nouti siis melkein ensimmäisen mikä tuli vastaan. Jos tästä jotain positiivista haluaa löytää, niin ehkä se, että Onni ei käyttänyt muita kapuloita suussa ja noutoliikkeenä suoritus oli hyvä.

Kauko-ohjaus 8: Vähäistä liikkumista eikä noussut ensimmäisellä käskyllä takaisin perusasentoon.

Kokonaisvaikutus 10: ihme ja kumma ei tullut piippailuvähennystä ;)

Kokonaispisteet siis 213 ja VOI3, meidän piste-ennätys, mutta en voi sanoa olevani tyytyväinen. Jos haluaa oikein jossitella, niin jos me oltaisiinn saatu istumisesta pisteitä, niin tulos olisi VOI2... Niin lähellä, mutta ah niin kaukana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti