sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tämän hetken tilanne tokon liikkeissä

Poikien kanssa treenaus jatkuu tokon kanssa. Tässä lyhyt tilannekatsaus, missä ollaan menossa eri liikkeissä.

Onnin kanssahan meillä on työn alla voittajan liikkeet:

1) paikallamakuu: uskaltaisinko sanoa, että varma? Ainut ongelma on varsinkin alussa esiintyvä piippailu. Tämä liittyy siihen meidän vireongelmaan, eli kun koiran saisi työskentelemään vähän matalammessa vireessä, niin piippailua ei esiintyisi missään liikkeessä.

2) seuraaminen: voisi tietenkin olla aina parempi :) Käännöksissä ja askelsiirtymissä käyttää takapäätä hyvin, niihin olen tyytyväinen.

3) liikkeestä istuminen: hyvä. Silloin kun ei kuuntele, jää seisomaan...

4) luoksetulo: luoksetulo on vauhti on hyvä :) Pysähdykset saisivat olla napakammat eli niitä treenataan. Luoksetuloissa otetaan todella vähän pelkästään läpijuoksuja, koska se vauhti ei ole mikään ongelma.

5) ruutu: mistähän aloittaisi... Sinällään Onni kyllä osaa tietää ruudun ja osaa mennä sinne hyvällä vauhdilla ja pysähtyä sinne seisomaan, mutta sitten tulee ne ongelmakohdat. Eli ei meinaa aina mennä maahan ensimmäisellä käskyllä, sitten ei ole aina malttanut odottaa seuraamiskäskyä vaan on varastunut ja tullut minun perään heti kääntymisen jälkeen. Saattaa myös häiriintyä ruutuun menomatkalla helposti eli jos kesken matkan maassa on vaikka roska, se vie huomion.


6) hyppynouto: yksi meidän bravuureista :) Eli hyppää vauhdilla ja hakee noutokapulan vauhdilla pureskelematta.

7) metallinouto: loistava :) Ottaa metallikapulan mielellään suuhun ja vauhti on mennen tullen hyvä.

8) tunnistusnouto: meidän murheenkryyni... Eli kun viretila on oikea eli riittävän alhainen, niin Onni malttaa keskittyä ja löytää oikean kapulan ongelmitta. Mutta sitten kun viretila on liian korkea, ei jaksa haistella ja tuo vaan jonkun... Itse liike on siis hallinnassa, mutta viretilaa opetellaan.



9) kaukokäskyt: hyvät, muttaa liikkuu eteenpäin varsinkin istumisissa. Lähellä ei tätä ongelmaa, eli nyt pitäisi palata tekniikkatreeniin ja lyhyeen matkaan.



Tony treenaa vain avoimen liikkeitä, koska en usko, että jatkamme kisauraamme ylempiin luokkiin. Noutoa lukuun ottamatta Tony kyllä osaa kaiken täydellisesti, mutta eri asia on sitten viitsiikö Tony ehtana terrierinä tehdä niitä täydellisesti koetilanteessa ;)

Kuvat viime kesältä Vimpelistä Onnin ensimmäisestä voittajaluokan kokeesta, josta saimme tulokseksi VOI3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti