keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kaikkea sekalaista

Heinäkuu meni lähinnä lomailun merkeissä, Onnin kanssa kävin kaksissa tokokeissa. Sen jälkeen reissattiin pari viikkoa ja mietittiin suunnitelmia treeneihin. Vähän ollaan saatu tehtyä jotain, mutta vain vähän.

Ensin Onnin kotitreeneistä. Kokeiltiin kesä-heinäkuun vaihteessa tunnariin sitä ruokakuppipalkkaa eli koira saa palkan, kun tuo oikean. Jos tulee väärä, pidetään puolen tunnin tauko (alkuperäisessä ideassa oli seuraavaan ruoka-aikaan odottaminen, mutta sitä ei voi kokeilla Onni The Nälkäisellä). Ensimmäisellä kerralla ruokakuppi tuli 3,5 tunnin kohdalla... Toisella kertaa jo kolmannella :) Otettiin tätä vielä pari kertaa, mutta onnistumisprosentti oli aika heikko ja sitten alkoikin jo kesän lomareissut eli tämä pistettiin tauolle. Kesäloman alussa sitten kävimme niissä kahdessa tokokokeessa, joiden jälkeen pidimmekin parin viikon treenitauon. Teki hyvää kaikille, varsinkin epätoivoisella ohjaajalle :)

Tämän jälkeen sitten ollaan treenattu kaukoja ja olen nyt laittamassa ainakin maahanmenon käsimerkkiä uusiksi. Hyvältä näyttää ainakin kotona, katsotaan sitten miten menee kentällä. Luoksetulon pysäytyksiä ollaan muistuteltu apuohjaajan antamalla takapalkalla. Menee hyvin treeneissä, kokeissa nähdään sitten taas todellisuus. Istu-käskyn kuuntelemista ollaan tehty apuohjaajan avulla niin, että apuohjaaja hokee "käsky" pienillä tauoilla koko ajan, mutta minä sitten itse katson kohdan, missä oikeasti käsken. Alussa ennakoi apuohjaajia pahasti (kuten on tehnyt nyt kahdessa kokeessa), mutta sitten alkoi kuuntelemaan! :)

Ruutua olemme ottaneet eri reunanauhoilla ja -törpöillä, ja taidanpa tietää mistä Onni epävarmuus ruudussa on tullut... Olemme nimittäin aivan liian paljon treeneilleet aina oransseilla nauhoilla ja törpöillä, sitten kun ne jotain muuta, niin Onni ei "muka" osaa liikettä! Eli nyt jo haalittu paria eri väriä kotiin, lisää on ostoslistalla. Tunnarissa olemme treenanneet sitten sitä haistelua Pipan kurssin jälkeen. En tiedä oikein ymmärtääkö Onni oikein mitä tässä vielä haetaan... mutta eletään nyt toivossa, että se punainen lamppu syttyy vielä Onnin päässä.

Tonyn kanssa ollaan sitten kokeiltu melkein kaikkia voittajaluokan liikkeitä ihan vaan kaiken varalta ja Tonyn mielenkiinnon ylläpitämiseksi ;) Kakeissa oppi jo seiso-käskyn, muuten ollaan vielä alkutekijöissä. Ruutuun juokseminen ja pysähtyminen ainakin lyhyemmältä matkalta alkaa olla jees, eikä viime treeneissä meillä edes ollut ruudussa alustaa. Tunnarin piilotusta kokeilimme sitten yksi ilta omalla pihalla ja Tony etsi tunnaria niin, että nuuskinta ihan kuului kauemmas :) Hienosti se löysi piilotetut kapulat, mutta pureskeli sitten niitä aika pahasti... Naksautin naksulla heti kun tunnari löytyi, mutta poiketen Onniin, Tonypa ei tipautakaan tunnaria, lähtee tuomaan sitä luokse ja pureskelee. Kiva :( No, keskitytään nyt vaan siihen etsimiseen. Näytin Tonylle myös Onnin tunnareiden verkkosysteemiä, mutta ei Tony siitä vielä ymmärtänyt mitään eli ei edetä liian nopeasti.

Avoimen luokan liikkeitä ollaan myös vähän otettu, että saadaan niitä pidettyä yllä ennen koetta. Luoksetulon pysäytykset on meidän heikko lenkki, mutta pitää katsoa jos näihin saisi uutta ryhtiä apuohjaajan avustuksella. Eli avoimen osalta kaikki muut periaatteessa menee, mutta katsotaan sitten miten saadaan into pidettyä yllä :)

Aloitin myös poikien trimmailua kesäloman kunniaksi. Tony on muuten siistissä kunnossa, mutta niska ja etuosa pitäisi saada viimeisteltyä. Tony on siis aivan ihanan helppo nyppiä Onniin verrattuna! Karvaa on paljon vähemmän ja se lähtee paljon helpommin pois. Onni-leijona puolestaan on sitten hassun näköinen puolitrimmissä ;D Olen nimittäin nyppinyt Onnin niskan ja selän ihan alas, mutta en ole viimeistellyt vielä kylkiä ja tassuja. Eli koira on aika hassun näköinen vielä. Työ jatkuu, kun helteet helpottaa. Onnin turkinhoito on helpointa tehdä nyppimillä se pari kertaa vuodessa ihan kokonaan alas, varsinkin kun me ei nyt käydä näyttelyissä.

Siinä kai ne viimeisimmät puuhailut. Elokuussa on sitten ohjelmassa muutamat agilitykisat ja kahdet tokokokeeet, joista toinen on piirinmestaruuskoe. Meidän pojat on jälleen joukkueessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti