sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Koirahierontaa ja tokoa

Koirat saivat hemmottelua toissa viikolla koirahierojan muodossa. Oli tosi mukavaa kuulla, että molempien lihakset ym. ovat hyvässä kunnossa, eikä hieroja millään ollut uskoa Tonya jo melkein 8-vuotiaaksi ;) Lihaskunnosta ei kuulemma näe tyypillisiä agilitykoirien jumeja. Siitä kiitän kyllä Petrin hyviä alku- ja loppulämmittelyjä! Ilman niitä jumeja varmasti löytyisi eli niistä kannattaa pitää huolta. Toki pientä jumia löytyi eli Tonylla oli hiukan kireytta takareisissä. Jatkohoidoksi saimme lisähierontaohjeet. Onnilla puolestaan oli pientä jäykkyyttä niskassa, joten sinne saimme venyttelyohjeet.


Ennen juhannusta meillä taisi olla ainakin yhdet ohjatut treenit. Niissä molempien kanssa teimme yllätyspalkkatreeniä eli seuraamisessa palkka tuli jo esim. perusasennosta tai parista askeleesta. Varsinkin Tonyn seuraamiseen tuli eloa tällä treenillä eli mitä opimme: palkkaa koiraa enemmän... Onnilla puolestaan parhaiten yllätyspalkat toimivat noudossa ja hyppynoudossa. Oppiipahan sekin kuuntelemaan mammaa eikä liikkuria ;) Toisella kierroksella Tonyn kanssa teimme rallytoko-radan ja voi, että Tony tykkäsi! Rallytokossahan ohjaaja saa kehua koiraa ym. ja sehän toi taas intoa Tonyn tekemiseen. Kivaa vaihtelua Tonylle. Onnille tein vain pienen pätkän rallytoko-radasta, koska alussa oli juuri maahameno, täyskäännös ym. Sen jälkeen vielä liikkuroituna vain liikkeestä istumista, joka sekin meni taas seisomiseksi... Eli sitä toistettiin liikkurin kanssa niin, että palkka tuli heti kun Onni istahti. Toimi taas sen jälkeen, mutta mitenhän kokeissa... Täytyy sanoa, että pitkästä aikaa todella kivat ohjatut treenit.

Tänään sitten kävin omaharkkaamassa kentällä poikien kanssa, ohjelmassa tilaavievät liikkeet eli ruutu ja luoksetulo. Onnin kanssa ensin ruutuun lähetys pitkältä matkalta, ruutua tehdessä olin viritellyt sinne myös namialustan. Hienosti ja hyvällä vauhdilla meni ensimmäinen lähetys, en vaatinut mitään muuta kuin ruutuun menon vauhdilla. Sen jälkeen toinen lähetys ja nyt käskytin ihan maahan asti (ei mennyt ensimmäisellä...) sekä tein oman liikkumisosion niin, että palasin palkkaamaan Onnin ruutuun ja vapautin sieltä. Sen jälkeen vielä pari lähetystä lyhyemmältä matkalta lelu ruudussa. Tonyn kanssa ensin palautimme ruutua muistiin ja sen jälkeen Tony juoksikin sinne jo lujaa namialustalle. Yhden kerran yllätin Tonyn ja käskytin seis ja maahan. Ja koira teki mitä pitikin, hienoa! :)

Toisena sitten luoksetuloa ensin Onnin kanssa liikkeenomaisesti. Ensimmäinen luoksetulo meni täydellisesti, joten Onni sai mennä siitä heti jäähdyttelemään ja vuoroon Tony. Tonylle ensin muutama merkin kierto ja pysäytys = muistutus mitä tehdään. Sitten itse asiaan eli ensimmäinen luoksetulo kokeenomaisesti. Pysäytys valui liian pitkäksi, joten siitä ei palkkaa... Pari muistutusta lisää ja uusi yritys, tällä kertaa vauhti oli hitaampi (ei haittaa :) ) ja pysäytys sitä myötä hieno. Loppupalkaksi Tony sai sitten pallonheittoa. Lopuksi ahnehdin vielä Onnin kanssa pari luoksetuloa välipalkoilla. Aika hienosti meni, toivottavasti onnistuu myös kokeissa.

Viikonlopun ohjelmaan kuuluisi vielä koirien trimmausta, mutta saa nähdä tuleeko suunnitelmiin vielä muutoksia ;) Seuraavan parin viikon suunnitelmissa on sitten puolestaan loman odotusta, yhdet agikisat ja Onnin kanssa yötokokokeet. Toisiin tokokokeisiin olemme varalla eli katsotaan pääsemmekö. Tonyn kanssa jätän suosiolla nuo yökokeet väliin, pitää katsoa milloin jatketaan viimeisen AVO1-tuloksen jahtia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti