maanantai 2. syyskuuta 2013

Uskomaton viikonloppu: kolmoisvoitto!!

Aivan uskomaton piirinmestaruuskisaviikonloppu takana! Ei toistu varmaan kovin äkkiä, mutta onpahan mitä muistella ja kyllä tämän avulla taas jaksaa treenata pitkään :) Aloitetaan kertomus siis lauantaista, jolloin Vöyrillä pidettiin tokon piirinmestaruuskisat...

Odottelupuuhaa...

Koe alkoi meidän osalta voittajaluokalla, tuomarina oli meille uusi tuttavuus eli Jaana Tala. Alkupuhuttelu pidettiin kehän ulkopuolella, mikä sopi meille erinomaisesti, koska Onni sai tehdä alkupiippailunsa siellä. Itse kehässä päästiin nopeasti sitten tositoimiin eli piippailua ei kuulunut :)

- paikalla olo 8: oli kuono maassa ja melkein siis jo maassa, kun aloitettiin (joo, en huomannut...) eikä noussut ekalla käskyllä. Muuten rauhallinen paikalla olo.

- seuraaminen 7: pisteet puhukoon puolesta...

- istuminen 8: seuraaminen huonoa, istuminen hyvä.

- luoksetulo 5: ensimmäinen pysäytys meni pitkäksi eikä mennyt maahan vaan juoksi vauhdilla minun luokse eli pisteet läpijuoksusta.


- ruutu 10: nopea ruutuun meno, pysähdys ja heti maahan :)


Tässä kohtaa vaihdettiin eli liikkeet kahdessa osassa.

- hyppynouto 10: täydellinen :)


- metallinouto 0: ei nähnyt kun heitin... :( Eli meinasi lähteä kehästä pois, kun etsi kapulaa, jolloin kutsuin takaisin luokse. Tuli luokse heti hypyn kautta, kun se oli matkalla :D Harmi, mutta minkäs teet.

- tunnistusnouto 10: en oikein ehtinyt valmistautua tähän, tuli mielestäni niin nopeaa tuon metallin epäonnistumisen jälkeen. Onni oli tosi rauhallinen, ajattelin vain sitten, että kyllä tämä onnistuu. Ja niinhän se onnistui! :) Onni meni määrätietoisesti suoraan omalle tunnarille ja toi sen nopeasti minulle. Vähänkö olen ylpeä minun pienestä, varsinkin kun niin paljon olen tämän tunnarin kanssa sairastanut koko meidän kisauran ajan... ja viimeinen viikko on ollut tuskaa kaikkien epäonnistuneiden tunnarien kanssa... Nyt pidetään ainakin kuukauden tunnaritauko!

- kauko-ohjaus 5: kaikki vaihdot oli tosi hitaita ja ensimmäiseen vaihtoon tarvitsi kaksi käskyä, lisäksi liikkui alkupään vaihdoissa. Onni oli jo ihan veto pois, jouduin käyttämään aika voimakkaita kroppa-apuja käskyissä, joista tuomarikin huomautti...

- kokonaisvaikutus 9: en muista enää mitään... :)

Tällä saatiin siis VOI2 233 pistettä ja voitettiin oma luokka! Kisaajia oli tosin vain kaksi, mutta voitto mikä voitto, kaikki lasketaan ;) "Harmittelin" mielessäni palkintokorokkeella ja sen jälkeen joukkuekavereille, että voitettiin tokossa ensimmäistä kertaa eikä olla koskaan saatu tokon ykkösruusuketta. Olisinpa arvannut, mitä suustani päästiin... :)

Luokkavoitto! :)

Väliaikapuuhaa eli lampaiden pussailua
Palkintojen jaon jälkeen sitten kiireellä Tonyn kanssa avoimeen luokkaan. Paikalla olot jaettiin kahteen ryhmään, koska kisaajia oli seitsemän. Onneksemme pääsimme ensimmäiseen ryhmään, koska toinen ryhmä oli aika rauhaton eikä siellä kaikki pysynyt paikalla...Lähtönumeromme oli vasta neljä, joten ehdin rauhassa vähän hömpötellä Tonyn kanssa.

- paikalla olo 9: perjantain minitreeneissä Tony nousi istumaan palatessani Tonyn luokse, kun hymyilin sille kehuvasti ja olin noin kahden metrin päässä... Siitä viisastuneena en palatessa hymyillyt vaan katsoin vain tuimasti... Mistä johtuen ei sitten noussut ekalla käskyllä ylös! Muuten rauhallinen ja hyvä paikalla olo.

- seuraaminen 7,5: tuomarikin tuumasi, että edellinen edisti, tämä jätättää... johon minä, että se seuraava osaa sitten täydellisen seuraamisen ;) Käännökset olivat kuulemma olleet erinomaisia.

Seuraamista vai liikeiden välinen vapautus? :D

- maahanmeno 9: jätätti seuraamisessa, muuten hyvä :)

- luoksetulo 5: vaihdoin taas käsimerkkiin pari viikkoa ennen koetta ja ei edes aikonutkaan pysähtyä vaan tuli lujalla vauhdilla suoraan perusasentoon, minkäs sille tekee, kun mamma on niin ihana :)


- seisominen 9: jätätti kai taas seuraamisessa.


- nouto 8: malttoi odottaa käskyjä, vauhdikas nouto, sanoin sivulle käskyn palautuksessa, kun meinasi jäädä selän taakse pureskelemaan kapulaa...


- kauko-ohjaus 10: hitaat, mutta hyvät :)



- estehyppy 8: hyppäsi ekalla käskyllä, mikä on ihme sinällään, mutta jotta virheiden määrä olisi vakio, ei hypännyt takaisin ekalla käskyllä...


- kokonaisvaikutus 10: energinen ja pirteä, pitäisi kuulemma hiukan suitsea innokkuutta ylempiin luokkiin mennessä. Johon minä tuomarille, että ei, tämä jää eläkkeelle eikä me kokeilla koskaan ylempiä :) Mutta oli ainakin iloinen pieni kenguru hauskuuttamassa viimeisen kerran yleisöä :D

Mamman kanssa suorituksen jälkeen <3

Suorituksemme jälkeen olin jo varma, että kyllä se ykköseen riittää ja niinhän se riitti eli tulokseksi AVO1 165 pisteellä. Siinä vaiheessa, kun näin oman tuloksen, tajusin, että se on kisan ensimmäinen 1-tulos siihen mennessä (tulospalvelu toimi loistavasti luokkien aikana)! Viimeisen koiran kohdalla pitikin sitten alkaa jännittämään, että näinkö me voitetaan koko luokka... Ja niinhän siinä sitten kävi!! Ylemmissä luokissa ei tullut yhtään 1-tulosta ja avoimessakin Tony oli ainut, joka sai 1-tuloksen. Voiko olla siis hienompaa tapaa eläköityä tokosta kuin luokkavoitto ja TK2! :) Ja niin minäkin sain sen ihka ensimmäisen tokon ykkösruusukkeen. Olin muuten ilmoittautuessakin jo sanonut, että jos Tony saa ykkösen, niin se on sitten TK2. Ja Petrin olin passittanut jo perjantaina shampanjaostoksille... Että joskus näitä näemmä voi tilata ;) Uskomatonta.

Tony AVO1, TK2 ja luokkavoitto!


Joukkuepiirinmestaruuskisassa olimme niukasti ykkösiä viimeisen eli alokasluokan alkaessa, jännitettävää siis riitti...Meitä oli vain kaksi joukkuetta, joilla oli mahdollisuus voittaa tuossa vaiheessa ja molemmilla oli alokasluokassa yksi koirakko. Tällä kertaa onnettaret olivat meidän puolella ja niinhän me sitten voitettiin joukkuepiirinmestaruuskin! :)

Tokon joukkuepiirinmestareita!
"Onko tää mun?"

"Saako tästä paljon makkaraa?"

Pakollinen poseerauskuva <3
Sunnuntaina suunnattiin jälleen Vöyrille, tällä kertaa agilityn piirinmestaruuksiin. Jos eilen keli oli aurinkoinen ja kuuma, niin sunnuntaina keli alkoi koleana ja kuivana, mutta muuttui iltapäivän puolella sateeksi ja kylmäksi. Hieman ehkä tuli kasattua Petrille lauantain tuloksilla suorituspaineita, mutta hyvin pojat niistä selvisivät :) Tony toki oli sitä mieltä, että nyt tarvitaan välillä jo palkinnoille hyllytilaa ja otti molemmilta radoilta hyllyt. Onni puolestaan sai ekalta agiradalta 10 (rima + kielto) ja hiukan yliaikaa, hyppäriltä puolestaan puhdas nolla! Näillä tuloksilla Petrille ja Onnille 5. sija yksiölöpiirinmestaruuksissa! Ihan kunnioitettava tulos, koska piirinmestaruuksista kisaavia minikoirakoita oli kuitenkin yli 20.

Yksilökisojen jälkeen vuorossa oli joukkuekisa, jossa Onni osallistui kisaan ja Tony jäi varakoiran asemaan. Joukkuerata oli helppo, mutta sieltä Onnille puomin alastulosta 5 ja viimeisen riman tiputuksesta 5 (Petri taisi jo tuulettaa... ;) ). Joukkueen kokonaissijoitus myös 5., että ei hassummin.

Aivan siis uskomaton viikonloppu, nyt voisi varmaan alkaa jo lottoamaankin ;) Lisää juttua, kun saan kasattua omat ajatukset järkevimmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti