keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Tokon alokasluokasta 1-tulos!

Metka korkkasi alokasluokan Ilmajoella 11.11., tuomarina oli Juha Kurtti. Ja voi jee, kyllä minua jännitti! Edellisistä tokokisoista kun on muutama vuosi aikaa ja nämä oli Metkan ekat TOKOkisat... Jännitin eniten etukäteen paikallaoloa tuollaisen pienen sintin kanssa (ne isommat koirat...) ja sitten luoksepäästävyyttä (tuomari on kuitenkin koiralle aina uusi ihminen). Koeviikolla treeneissä teimme kokeenomaiset treenit ja voisipa sanoa, että ne meni aika penkin alle... Seuraamisen viimeisetkin rippeet oli hävinnyt jonnekin... No, eikös sitä sanota, että huono kenraaliharjoitus, parempi koe tjn. Treenit eivät todellakaan rauhoittaneet mieltäni.

Itse koepaikalla olimme sitten hyvissä ajoin, koepaikaksi olin tarkoituksella valinnut hallin :) Eipähän voi Metka jättää menemättä maahan, kun paikalla ei ollut kylmää maata! Koejärjestys oli alokasluokassa sekoitettu. Se varmaan sopi paremmin koiralle kuin minulle. Itse on jotenkin niin urautunut siihen tietttyyn järjestykseen. Liikkeet tässä sen vuoksi suoritusjärjestyksessä:

- hyppy 10: haki hyppyä, mutta muuten täydellinen. Alussa piti tehdä alkuhäröilyt, mutta tuli tiukalla käskytyksellä heti viereen.
- seuraaminen 9: oli kamala. Alkupomppu tuli mukaan ja seurasi liian etäällä, haluaa ilmeisesti nähdä minun naaman... Pisteet kyllä olisivat voineet olla huonommatkin.
- luoksetulo 10: vauhdikas :)
- kaukoohjaus 0: meni hyvin maahan, mutta ei sitten noussut, ei. Itsekin kämmäsin tässä liian hitaalla käskytyksellä/en ollut maailmankartalla, kun olisi pitänyt jo käskyttää koira istumaan. Tuomari muistutti minulle, että ensimmäisessä vaihdossahan saa käyttää sen kolme käskyä ilman liikkeen nollaamista, mutta en muistanut sitä siinä tilanteessa (kisatauko...). En toki usko sillä olleen merkitystä, Metka oli maassa ja sillä selvä.
- maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9: se seuraaminen oli taas huonoa, mutta selkeästi parempaa kuin pelkässä seuraamisessa, onhan matkakin huomattavasti lyhyempi. Videolta näin, että maahanmeno oli ollut hidas (minun makuun) ja otti siinä samalla hiukan vinon asennon.
- noutokapulan pito 10: täydellinen :)
- paikallaolo 10: ei mitään moittimista :) Edellisessä ryhmässä oli actionia enemmän, mutta meidän ryhmä oli hyvin rauhallinen. Onneksi.
- kokonaisvaikutus 10

Yhteensä siis 175 pistettä (=1-tulos) ja sijoitus neljäs kahdeksesta. Erittäin tyytyväinen :) Vaikka voihan niillä kaukokäskyillä aina jossitella... Nyt treenataan lisää ja kokeillaan ensi vuonna avointa luokkaa. Kaikennäköisiä treenisuunnitelmia pyörii jo päässä ;)4 kommenttia:

 1. Hei!

  Kiva, että löytyy meitä muitakin aussien omistajia, jotka pitävät blogia ja harrastavat! Oman aussini kanssa on tällä hetkellä rallytoko ykköslajina, ehkä joskus toko. Kapulan pito tuntuu iha mahdottomalta ajatukselta, mutta ehkä joku päivä ;)

  Aino

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että muitakin harrastavia ausseja löytyy! Huikea tuo teidän avoimen luokan tulos :) Itse olen vähän laiska blogin päivittäjä, mutta pitää välillä yrittää ryhdistäytyä.

  VastaaPoista
 3. Jep, se 100/100 oli kyllä aivan täydellinen yllätys, vaikka suorittaessa oli täydellinen yhteys minun ja Gibsonin välillä. Gibson suoritti hiljaa ja täydellisesti keskittyen. Nyt ollaankin nollia otettu se pari kappaletta, kun Gibson on kutissut ja sen vuoksi herkillä, niin suorittamisesta ei ole tullut mitään. Myös vire on ampaissut taivaisiin, mikä näkyy ääntämisenä ja ulvomisena eli seuraavat kisat joskus sitten kun siltä tuntuu. Tavoitteena olisi kuitenkin ensi vuoden aikana siirtyä Voittajaan.

  Toko kiinnostaisi, mutta kapula tosiaan tökkii. Onko vinkkejä miten voisi lähteä opettamaan kapulan pitoa? :D

  Metka on kyllä aivan mahtavan hieno aussipoika, jos enää ikinä aussia otan, niin tuollainen komea B&T uros sen pitäisi olla :)

  VastaaPoista
 4. Voi tuo nouto... edesmenneen Onnin kanssa tuli kokeiltua kaikki mahdollinen sen opettelussa ja luulin siihen tyssäävän meidän tokouran. Ehkä tehokkain oli lempivinkulelun ”teurastaminen” nouto-osan päälle ja sen kanssa saalisleikittäminen. Toimi vinkuleluhullulle. Sen jälkeen naksuttimen kanssa aloitettiin pitotreenit puolesta sekunnista. Ja naksulla myös maastanostaminen. Pitkä juttu selittää... ja oli pitkä tie! Mutta kannatti! Kun Onni oppi noudon, niin sen jälkeen suussa pidettävällä tai sen materiaalilla ollut mitään väliä. Yllättäin Metka tutustui heti metallikapulaan ;)

  Metka on kyllä aika metka kaveri, katsotaan minne se johtaa ;)

  VastaaPoista