sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Toko-kisakauden avaus


Eilen sitten aloitettiin tämän vuoden toko-kisakausi noin puolen vuoden tauon jälkeen. Tavoitteet oli toisaalta korkealla, koska tiedän koirien osaavan asiat; toisaalta suuria odotuksia ei ollut, koska viime aikoina treenit oli jäänyt väliin töiden ja sairastelun vuoksi. Lisäksi Onnin viretila on aina suuri kysymysmerkki. Tonylla tavoitteena oli se viimeinen 1-tulos ennen tokosta eläköitymistä, mutta Tony oli selkeästi sitä mieltä, että ei tässä minnekään eläkkeelle vielä mennä ;)

Kisat aloitettiin siis Tonyn kanssa avoimella luokalla, tässä liikkeet pisteittäin:

-          paikalla olo 8: ei voinut mennä maahan ensimmäisellä käskyllä (tämä sama leimasi sitten koko koetta), toisella käskylläkin valui ylihitaasti maahan. Itse paikalla makuu oli ollut hyvä ja rauhallinen, nousi sitten istumaan (!) juuri kun palasin koiran viereen.

-          seuraaminen 7: no joo, ihan tyypillistä Tonya…

-          maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0: istui…

-          luoksetulo 8: pysähtyi, mutta valui paljon.

-          seisominen seuraamisen yhteydessä 6: ei pysähtynyt ekalla vaan tuli perässä, pysähtyi vasta toisella käskyllä

-          noutaminen 7: ei lähtenyt hakemaan ensimmäisellä käskyllä (kun mamma on aina kieltänyt), lisäksi käskytin erikseen sivulle, kun meinasi mennä taas vähän esittelypuuhiksi, huono palautusasento ts. jäi liian taakse

-          kaket 8: ei voinut mennä ensimmäisellä maahan, muuten todella hyvät asennonvaihdot/ei liikkunut niissä yhtään

-          estehyppy 8: ei voinut lähteä ensimmäisellä (kun mamma on aina kieltänyt), muutoin hyvä

-          kokonaisvaikutus 9

Kokonaispisteet siis 137, jolla 3-tulos. Treenaaminen siis jatkuu ;)

Onni-onnellinen oli taas innoissaan, kun pääsi mamman kanssa tositoimiin. Kiihkeintä intoa ehkä vei, onneksi, edellisiltainen Lee Gibsonin agikurssi ja kasvarin kuumuus, mutta se oli ehkä vaan hyvä. Onni oli nimittäin oikeastaan aika täydellisessä kisavireessä! Yhden ainoan kerran piippaili ja sekin tuli vain luoksetulon yhteydessä, kun jätin Onnin odottamaan maahan. Tässä sitten liikkeet pisteittäin:

-          paikalla olo 10: täydellinen, ei missään vaiheessa piippailun piippailua! :) Vierustoverit kyllä piippaili, mutta Onni oli vain haukotellut.


 

-          seuraaminen 7: tuntui pitkästä aikaa todella hyvältä! Videoltakin katsottuna askelsiirtymät oli tosi hyviä, yksi perusasento jäi tekemättä, välillä erkani vähän liikaa minusta.

-          istuminen seuraamisen yhteydessä 7: ei voinut istua ekalla käskyllä, mutta onneksi annoin toisen käskyn…

-          luoksetulo 6: valui seisomisessa, ei mennyt maahan ekalla käskyllä ja valui siinäkin

-          ruutu 9: bongasi taas jonkun roskan keskeltä kenttää, jonka johdosta meni ruudun sisälle vasemmalta sivulta. Maahanmeno nopea, toinen etutassu jäi kehänauhan päälle… että vähän jännitti.

-          hyppynouto 10: täydellinen :)

-          metallinouto 9: ”onnistuin” heittämään kapulan niin, että se jäi pystyasentoon! Onni meinasi ensin ottaa laipasta kiinni, mutta korjasi asentoa (onneksi), palautusasento vähän vino.

-          tunnistusnouto 0: hienosti ääntelemättä odotti alun. Merkkasi ensin oikean, mutta kun en vahvistanut sitä, niin arpoi sitten vääristä yhden, jonka toi minulle. Treenikaveri tuumasi, että minun pitää vaan vahvistaa Onnia vaikka en itse tiedä onko se oikea vai väärä. Ei kai se muu auta, näin on nimittäin käynyt ennenkin kokeessa, että Onni on odottanut mun vahvistusta.

-          kaket 9: hienot! Liikkui vähän eteenpäin istu-seiso –vaihdossa (onneksi videolta näkyi tämä hyvin, tietääpä mitä treenata).

-          kokonaisvaikutus 10: :)

Kokonaistulos on meidän uusi ennätys eli 233 pistettä ja 2-tulos! Vähänkö olen onnellinen, vain YKSI nollattu liike!! Antaapa toivoa siihen, että ei se 1-tulos välttämättä enää ole kaukana ;) Erityisen tyytyväinen olen Onnin kisavireeseen ja siihen, että koko kokeen ajan mulla oli tosi hyvä fiilis ja koko kokeesta jäi tosi hyvä tunne. Niin, ja voihan siitä olla erityisen ylpeä, että mikäli olen lukenut koiranettiä oikein, niin yksikään aussi ei ole tokon nykysäännöillä saanut tokosta näin hyvää tulosta ;) Tästä on hyvä jatkaa ja ennen kaikkea tietää taas, mitä treenataan. Tunnariongelmat meidän pitäisi saada kyllä ratkaistua, koska 1-tulos vaatii meiltä selkeästi pisteitä kaikista liikkeistä. Onneksi Heidi Kailio tulee vetämään treenit meillä pääsiäisen jälkeen, että jospa häneltä saisi hyviä vinkkejä.

 
Seuraava koe Tonylla on vielä kysymysmerkki, Onnin kanssa lähdetään mitä suurimmalla todennäköisyydellä terriereiden tokomestiksiin. Tilaa kokeessa on ainakin vielä ;)

3 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon huipputuloksista! Ihana lukea tokokisoista, tulee itsellekin ihan hinku päästä kisaamaan. Semmonen pieni asia vaan kuin treenaaminen puuttuu tästä välistä :D.

    VastaaPoista
  2. Kirsi K. ja Siru&Tessa24. maaliskuuta 2013 klo 22.30

    Onnea hienosta tuloksesta!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, tuntuu vaan niin loistavalta itsestäkin vielä! :)

    Mari: minua motivoi vielä enemmän treenaamaan se, kun päättää kisakalenterista... Että nyt vaan sitä selaamaan! ;)

    VastaaPoista