perjantai 14. maaliskuuta 2014

Tavallista arkea

On ollut hivenen kirjoitusväsymystä blogin suhteen... Muuten on kyllä tullut ahkerasti kirjoitettua eli vuoden vaihteessa aloitin taas reippaana treenipäiväkirjan kirjoittamisen ja sitä vieläkin jaksan kirjoittaa! Eli ennen treenejä on kirjallinen suunnitelma treeneistä ja jälkikäteen analysointi treeneistä. On muuten erittäin toimivaa! Treeneistä tulee paljon suunnitelmallisia ja järkevämpiä. Vielä kun saisi aikaiseksi tehdä pitkän tähtäimen treenisuunnitelman, mutta jos sitä ei kaikkea ahnetisi kerralla :) Niistä treeneistä sitten, ollaan oltu Onnin kanssa tosi ahkeria treenaamisen suhteen, kiitos leudon talven, ja olen tässä ahkerasti ilmoitellut molempia koiria erilaisiin kisoihin. Tuossa oikeassa laidassa on meidän tapahtumakalenteri ja siinä on jo tapahtumat, joihin olen meidät ilmoittanut.

Ensimmäisenä meillä on Onnin kanssa edessä evl:n korkkaus kotikisoissa ensi viikonloppuna... Vähän jännittää, mutta eiköhän se kuulu asiaan. Kaikki liikkeet kyllä osataan, mutta saadaanko onnistumaan kaikki samalla kertaa onkin toinen asia. Viime viikonloppuna oltiin kokeenomaisissa treeneissä ja saatiin aika hyvä onnistuminen siellä aikaan. Täytyy toivoa saman jatkuvan virallisessa kokeessa. Tässä meidän liiketilanne ja yleisimmät ongelmat/huomiot:

- paikalla istuminen: on nyt oppinut valumaan maahan... johtuu ehkä vain siitä, että ollaan treenattu paljon makaavien kanssa.
- paikalla makaaminen: ei ongelmia
- seuraaminen: otettu aivan liian vähän... Mihinpä ne ongelmat itsestään häviäisi.
- zeta: treenattu paljon eri jääviä, onnistuu, kun malttaa kuunnella minua eikä oleta itse
- ruutu: vauhdikas :) Merkki hyvä, välillä kaartaa ruutuun sisälle toiselta laidalta. Ollaan jätetty seisominen ruudussa pois eli käsken suoraan maahan. Toimii meillä paremmin. Ennakoi turhan usein liikkurin käskytystä seuraamiseen tulossa.
- luoksetulo: tässä meillä oli kauheat ongelmat syksyllä/talvella eli ei tullut luokse/pysyi kuin liimattu vain maassa. Ollaan keskitytty paljon vain luoksetulon vahvistamiseen pysäytysten kustannuksella. Eli pysäytykset eivät ole terävimpiä.
- ohjattu nouto: ollaan paljon vahvistettu merkin vetoa ja nyt tuntuu, että ollaan onnistuttu siinä eli ei  pitäisi lähteä suoraan noutoon. Vaatii malttia tämäkin.
- hyppynouto: meidän bravuureja :)
- tunnari: pihatreenit aloitettu. Tietää mitä vaaditaan, nyt keskitytään siihen, että saadaan paljon onnistumisa alle.
- kaket: näitä ollaan kotijumpattu paljon! Vaikein on seiso-istu -vaihto, ettei etene ja se, että malttaa kuunnella minun käskytystä eikä oleta omiaan. Matka ei ongelma.

Jaa, nyt kun nämä kirjoitti näin ylös, tulikin mieleen, että oliko sitä sittenkään ihan fiksua ilmoittautua kokeeseen... No, meni syteen tai saveen! :)

1 kommentti:

  1. Ooh, vähänkö upeeta että aussi starttaa evl:ssä! Woohoow!!! (kuka se joku aika sitten epäili evl-kuntoon saamista ;)). Pidän teille peukkuja, että Onni malttaa olla kuulolla ja tarkkana :) ja ohjaaja ei saa kanssa jänskättää liikaa :P.

    Tsemppiä!!!

    VastaaPoista