maanantai 24. maaliskuuta 2014

EVL korkattu!!

Ja selvittiinhän siitä hengissä! Hitsi, kun minua jännitti etukäteen, huomasi kyllä, että ei ole tullut toviin kisattua. Ja se, että kuinka tiukkasi evl oikein, siellä kun jaetaan niitä keltaisia ja punaisia kortteja... Varsinkin kun tietää, että Onni osaa tarvittaessa piippailla. Joskus aikoinaan muuten kysyin Pipalta, kun oli pitämässä meille koulutusta, että mitä tuumaa Onnin piippailusta, jos joku päivä päästään evl:n. Pipa, joka on siis minun mielestä tiukka tuomari, tuumasi, että ei antaisi meille siitä edes keltaista korttia. Silti sekin jännitti etukäteen...

Osallistuttiin siis meidän kotikokeeseen meidän omassa treenipaikassa ja tuomarina oli Veijo Kinnunen. Meidän koepaikka on vanha kasvihuone ja ulkona oli aurinkoinen päivä, joten voitte vain arvata kuinka kuuma sisällä oli! Kuumuus vaikutti kaikkiin koiriin, Onnista se vei pois pahimman sähläyksen eli se oli ihan hyvä sinällään ;) Liikkeet aloitettiin zetalla, sitten paikallaolot ja sitten loput yksilöliikkeet putkeen. Ihan kiva järjestys ja meille, tai ainakin ohjaajalle, sopii paremmin se, että otetaan liikkeet putkeen ilman turhia pätkimisiä. Tässä liikkeet suoritusjärjestyksessä kommentoituna:

- zeta M-I-S 0: Onni oli kuin koomassa (aikainen aamu? kuuma??), joten seisoi kaikki asennot...
 
- paikalla istuminen 10: oli istunut kuin tatti, tuomarin mukaan oli hiukan katsellut ympärille, mutta ei vähentänyt siitä pisteitä. Mun mielestä terrieriltä on sula mahdottomuus vaatia sitä, ettei tarkaile ympäristöään ;)
 
- paikalla makaaminen 9: erehdyin vapauttamaan istumisen jälkeen, joten alkoi odottamaan palkkaa ja piippaili ehkä vajaan minuutin alusta... Siitä pistevähennys, muuten kuunteli minun käskytyksiä eikä ollut häiriintynyt häiriöstä.
 
- seuraaminen 5,5: ei ollut ihan noin huonoa kuin pisteistä voisi olettaa, vaikkakin tavallinen seuraaminen olikin huonoa ts. erkani liikaa minusta sivuttaissuunnassa ja jätti tekemättä yksissä askelsiirtymissä 2-3 perusasentoa. Yhdellä pitkällä suoralla jouduin sanomaan uudestaan seuraamiskäskyn uudestaan. No joo, ehkä meidän pisteet oli ansaittuja :) Sitten sitä positiivista eli juoksuosuus oli tosi makee! Se tuntui hyvältä ja tuomarin kehui sitä. Kuten myös hidas käynti oli todella hyvää. Ehkä tuohon seuraamiseen pitäisi panostaa tosissaan ja miettiä enemmän tavallisessa seuraamisessa omaa nopeutta ja askelpituutta. Koska nyt kun ollaan panostettu juoksuun, niin se kyllä näkyi ja tuntui. Minulla on aina se oma mutu-tunne tärkein mittari :)
 
- luoksetulo 0: ja nyt ohjaaja kämmäsi! Eli Onni ei pysähtynyt ekaa stoppia ja minä tyhmä käskytin seisomisena maahanmenon. Jos olisin käskyttänyt sen maahan ja Onni olisi tehnyt sen, niin olisi saatu vielä pisteitä. No, oppia ikä kaikki...
 
- ruutu 9,5: mun mielestä meni kuin koomassa merkille ja ruutuun (kuumuus...), mutta pääasia, että tuomari oli tyytyväinen vauhtiin :) En muista mistä pistevähennys, olisiko seuraamiseen tulosta?
 
- ohjattu nouto 8: saatiin suunnaksi meidän vahvempi puoli eli oikea. Pistevähennykset taas ohjaajasta... Eli meni merkille aika hyvin, toki vauhti oli hitaampi. Nouto ja palautus hyvä, mutta minun käsimerkki oli tullut ennen suullista käskyä, joten tuomarin silmään se näytti melkein varaslähdöltä. Tämä oli tosissaan hyvä huomio ja tähän täytyy kiinnittää treeneissä huomiota!

Tässä välissä saatiin sitten se keltainen kortti! Eikä piippailusta ;) Vaan, ohjattu nouto oli toisessa päässä kenttää kuin hyppynouto ja Onnihan oli jo lähdössä kehästä jo pois... Eli siitä häröilystä ihan oikeutetusti keltainen kortti. Täytyy nyt tosissaan kiinnittää näíhin liikkeiden väleihin ja ennen kaikkea pitkiin siirtymiin huomiota. Aikaisemmin olen päässyt näissä helpolla Onnin kanssa, mutta evl:ssa vaatimukset ovat korkeammat....
 
- metallihyppy 8,5: lähti hitaasti hyppyyn... En muista oliko siinä jotain muutakin, mistä pistevähennyksiä.
 
- tunnari 9: haisteli kaikki kapulat tosi tarkkaan läpi pitkään ja toi lopulta oikean!! :) Vähänkö jo jännitti...
 
- kaukokäskyt 8: teki kaikki vaihdot oikein, järjestys oli S-I-M-I-S-M, mutta liikkui eteenpäin vajaan koiranmitan.

Yhteensä siis 211 pistettä ja 3-tulos!! Ei kyllä voi olla kuin tyytyväinen... Ja miten lähellä se 2-tuloskin loppujen lopuksi oli! Kyllä meillä toivoa on :)

Kuvia on kameralla, mutta niitä en saa siirrettyä tälle koneelle eli niitä tulee ehkä myöhemmin.

1 kommentti: